Benzina dhe nafta janë dy llojet kryesore të karburanteve të gjeneratorëve. Të dyja janë lehtësisht të disponueshme, të besueshme dhe ofrojnë fuqi sipas nevojës tuaj. Ata gjithashtu gjenerojnë emetime të ulëta. Por siç thuhet, gjeneratorët e benzinës dhe naftës kanë shumë ndryshime, të cilat e bëjnë secilin më të mirë për aplikime të ndryshme.

Për cdo lloj gjeneratori që mund t’ju duhet, këtu janë disa ndryshime midis dy llojeve të karburanteve dhe pse gjeneratorët më të mirë për nevojat tuaja të energjisë janë ato me naftë.

1. Efikasiteti i Karburantit

Gjeneratorët me naftë janë më efikas se benzina sepse nuk djegin aq shumë karburant për të prodhuar energji. Ata gjithashtu kanë një shkallë të lartë kompresimi, që do të thotë se marrin më pak karburant për të funksionuar. Nëse po kërkoni efikasitet në kosto, kjo është një arsye e shkëlqyer për të zgjedhur naftën dhe nëse zotëroni një biznes, një gjenerator me naftë do të ulë kostot tuaja operative dhe do të rrisë vlerën e biznesit tuaj.

2. Gjeneratorët më të Mirë Garantojnë Siguri

Nafta është më pak e ndezshme se benzina, gjë që e bën atë opsionin më të sigurt. Një gjenerator me naftë është veçanërisht i mirë nëse biznesi juaj merret me kimikate dhe produkte të djegshme, pasi nuk është aq shpërthyes sa gazi. Plus, ka më pak gjasa të ndizet aksidentalisht. Nëse po mendoni të ruani gjeneratorin tuaj në një vend me shumë burime nxehtësie, zgjidhni një me naftë. Ka një jetëgjatësi më të gjatë se homologu i tij me gaz dhe ju mund të ruani më shumë karburant në rast urgjence.

3. Mirëmbajtja dhe Jetëgjatësia

Nëse nuk doni të shqetësoheni me shumë mirëmbajtje, gjeneratorët me naftë janë më të mirët. Ata nuk kanë kandele dhe karburatorë, të cilët kërkojnë mirëmbajtje dhe zëvendësim të rregullt. Një gjenerator me mirëmbajtje të ulët ju kursen para, kohë dhe përpjekje. Gjeneratorët me naftë kanë gjithashtu një jetëgjatësi më të madhe, duke çuar në një ROI më të mirë. 

4. Gjeneratorët më të Mirë Bëjnë pak Zhurmë

Kjo është një fushë ku motorët me benzinë janë më të mirë se motorët me naftë pasi motorët me naftë kanë nivele më të larta zhurme. Nëse ndodheni afër fqinjëve të tjerë ose bizneseve të tjera, këto tinguj të lartë mund të jenë problem. Por nga ana tjetër përparimet më të fundit në teknologji kanë çuar në prodhimin e motorëve me naftë që bëjnë më pak zhurmë.

5. Aplikimet dhe Përdorimi

Gjeneratorët e benzinës janë më të mirë për aplikime me ngarkesë të ulët dhe përdorim të rrallë, si p.sh. Nëse doni një gjenerator rezervë për përdorim në shtëpi në rast do te keni një shkëputje të energjisë elektrike. Gjeneratorët e gazit do të prodhojnë më pak zhurmë dhe tym, janë më pak të kushtueshëm dhe vijnë në modele të ndryshme.

Megjithatë, gjeneratorët me naftë janë idealë për detyra të rënda që kërkojnë shumë energji. Një motor nafte mund të përballojë ngarkesa më të mëdha për periudha më të gjata. Të konsideruar si fuqi punëtore të industrisë së gjeneratorëve, motorët me naftë janë më të mirët për ngarkesa dhe aplikime të rënda, si për shembull në një kantier ndërtimi.

Gjeneratorët me naftë janë gjithashtu gjeneratorët më të mirë në gatishmëri në rast emergjence. Shumica e automjeteve dhe pajisjeve marrin benzinë, por në rast emergjence rajonale, do të ketë konkurrencë të konsiderueshme për këtë burim. Por nafta është më e disponueshme sepse nuk përdoret në aq shumë automjete ose pajisje.

6. Gjeneratorët më të Mirë janë të Besueshëm

Gjeneratorët me naftë janë jashtëzakonisht të besueshëm. Jo vetëm që kushtojnë më pak, por kosumojnë më pak karburant, kërkojnë pak mirëmbajtje dhe ofrojnë një jetëgjatësi më të gjatë. Gjithashtu, ata nuk kërkojnë sisteme ndezëse, pra kërkojnë më pak komponentë për t’u mirëmbajtur dhe zëvendësuar. Plus, ato funksionojnë në temperatura më të ulëta, me konsum minimal.

Benzina dhe nafta janë opsione të shkëlqyera të karburantit por gjeneratorët më të mirë janë ato me naftë për shumë arsye – nga efikasiteti i kostos dhe besueshmëria e tyre deri te mirëmbajtja minimale dhe kapaciteti i përdorimit të rëndë.

Kontaktoni AON.AL

Nga mirëmbajtja tek kapaciteti i përdorimit, gjeni këtu 6 arsye pse gjeneratorët më të mirë janë ato me naftë.

AON.AL sjell për tregun Shqiptar gjeneratorët më të mirë me naftë. Markat prestigjoze si Gjeneratorët e grupit TEKSAN, Cummins Power etj. Nëse dëshironi Gjeneratorët më të mirë për biznesin na kontaktoni sot.

×