Energjia elektrike është një pjesë e rëndësishme e jetës sonë dhe furnizimi me energji rezervë është thelbësor për disa industri, veçanërisht spitalet. Pa një furnizim rezervë me energji elektrike, mund të nënkuptojë ndryshimin midis jetës dhe vdekjes në spitale dhe lloje të tjera të objekteve të kujdesit shëndetësor.

Një furnizim rezervë me energji elektrike për spitalet është thelbësor në rast emergjence. 

Për të parandaluar humbjen e jetës dhe për të siguruar që energjia elektrike të mbetet e ndezur gjatë ndërprerjes, furnizimi me energji pa nderprerje 24/7 për spitalet është thelbësor për të garantuar shëndetin dhe sigurinë e të gjithëve.

Shkaqet e Ndërprerjes së Energjisë Elektrike në Spital

Një furnizim i qëndrueshëm me energji elektrike është i panegociueshëm në objekte si spitalet. Ndërprerja e energjisë prek gjithçka, nga pajisjet kirurgjikale, ventilatorët, respiratorët, pajisjet e testimit, deri te sistemi i ngrohjes dhe ftohjes. Të dhënat elektronike të pacientit gjithashtu mund të humbasin kur furnizimi me energji elektrike ndërpritet. Pacientët e rinj mund të mos jenë në gjendje të regjistrohen.

Ndërprerjet e energjisë elektrike shkaktohen nga ndërhyrjet në rrjet, shkëputjet e energjisë, rrymat e ndryshme etj. Në varësi të llojit të ndërprerjes së energjisë elektrike, pajisjet mjekësore mund të dëmtohen.

Opsionet e Furnizimit me Energji Elektrike për Spitalet

Ekzistojnë dy lloje të furnizimit me energji Back up për spitalet. Njëri është një gjenerator rezervë dhe tjetri është një njësi furnizimi me energji të pandërprerë (UPS). Ja një vështrim në të dy opsionet e furnizimit me energji elektrike emergjente për çdo institucion të kujdesit shëndetësor.

Gjenerator Rezervë

Gjeneratorët rezervë janë një zgjedhje e zakonshme për spitalet dhe llojet e tjera të objekteve të kujdesit shëndetësor. Këta gjeneratorë duhet të plotësojnë udhëzimet specifike që përfshijnë kërkesat e mirëmbajtjes dhe testimit.

Ana negative për t’u mbështetur në një gjenerator rezervë është koha e fillimit. Edhe pse gjeneratori rifillon energjinë brenda pak sekondash, ai mund të ketë pasoja në disa pajisje të kujdesit shëndetësor. Nga ana tjetër, mund të ndikojë në cilësinë e kujdesit të pacientëve.

Furnizimi me Energji të Pandërprerë (UPS)

Së bashku me gjeneratorët rezervë, shumë objekte të kujdesit shëndetësor përdorin gjithashtu njësi të furnizimit me energji të pandërprerë (UPS). Një UPS fillon automatikisht kur ka luhatje apo ndërprerje të energjisë. Këto njësi e mbajnë energjinë ndezur kur gjeneratori është duke nisur punën, duke siguruar kështu një furnizim të pandërprerë me energji elektrike. Bateritë në një njësi UPS gjithashtu mbajnë energjinë ndezur për një kohë nëse gjeneratori dështon ose kërkon më shumë se normalja për të rifilluar ngarkesën elektrike.

Përfitimet e Furnizimit me Energji Back up për Spitalet

Spitalet janë të varura nga energjia elektrike dhe ndërprerja nuk është një opsion. Ndërprerja, jo vetëm që rrezikon të dëmtojë pajisjet jetike, por gjithashtu vë në rrezik jetën e pacientëve.

Zgjidhja më e mirë për spitalet është kombinimi i gjeneratorëve rezervë me njësitë UPS. Kjo siguron që energjia të mbetet e ndezur pavarësisht nga arsyeja e ndërprerjes.

Partneriteti me Aon.al do të sigurojë që institucioni shëndetësor publik apo privat të ketë gjithmonë energji elektrike. Kontaktoni Aon.al sot për të mësuar më shumë rreth opsioneve të furnizimit me energji rezervë për spitalet.

×