Në nxitimin e jetës sonë të përditshme, ne e marrim të mirëqenë funksionimin normal të shërbimeve thelbësore si spitalet, zjarrfikëset, marketet apo rrjetet e supermarketeve. Sot do të ndalemi specifikisht tek fuqia e sistemeve Back Up të energjisë, e gjeneratorëve në supermarkete. Kjo lloj industrie mbështetet në një furnizim të qëndrueshëm me energji elektrike për të garantuar sigurinë ushqimore dhe klientët të marrin shërbimin që presin. 

Rëndësia e Gjeneratorit në Supermarkete:

Dyqanet dhe supermarketet varen shumë nga energjia elektrike për të fuqizuar njësitë ftohëse, ndriçimin, arkat dhe sistemet e sigurisë. Një ndërprerje e papritur e energjisë jo vetëm që ndërpret funksionimin, por gjithashtu çon në humbje të konsiderueshme financiare për shkak të prishjes së mallrave, mbylljes së supermarketit dhe klientë të pakënaqur. Këtu sistemet Back Up të energjisë luajnë një rol vendimtar në ruajtjen e vazhdimësisë së shërbimit dhe sigurimin e qëndrueshmërisë së këtyre ndërmarrjeve.

Llojet e sistemeve Back Up të energjisë në Supermarkete:

Gjeneratorët: Gjeneratorët janë një nga format më të zakonshme të sistemeve Back Up të energjisë që përdoren në dyqane dhe supermarkete. Këto pajisje funksionojnë me naftë, gaz natyror ose propan dhe ofrojnë energji të vazhdueshme gjatë një ndërprerjeje. Në Aon.Al gjeneratorët i gjeni në madhësi të ndryshme për të përmbushur nevojat për energji elektrike të objekteve të ndryshme, nga dyqanet e vogla të lagjeve deri te rrejetet e supermarketeve.

Sistemet Back Up të Baterive: Sistemet Back Up të baterive po fitojnë popullaritet për shkak të përparimeve në teknologji dhe aftësisë së tyre për t’u integruar pa probleme me infrastrukturën ekzistuese të rrjetit elektrik. Këto sisteme ruajnë energji gjatë periudhave me kërkesë të ulët dhe vendosen në çast kur burimi kryesor i energjisë ndërpritet. Ato shpesh përdoren në lidhje me burimet e rinovueshme të energjisë si panelet diellore për të ofruar një zgjidhje Back Up të qëndrueshme dhe të besueshme.

Sistemet UPS: Sigurojnë energji Back Up afatshkurtër për pajisjet kritike si arkat dhe sistemet kompjuterike. Ato përbëhen nga një bateri dhe një inverter që kalon menjëherë në fuqinë e baterisë në rast të ndërprerjes së energjisë, sigurojnë funksionim të pandërprerë derisa të rikthehet burimi kryesor i energjisë.

Avantazhet e Sistemeve Back Up të Energjisë:

Disa nga avantazhet kryesore të supermarketeve që instalojnë Sisteme Back Up të Energjisë janë:

Vazhdimësia e biznesit: Sistemet Back Up të energjisë sigurojnë që dyqanet dhe supermarketet të vazhdojnë të funksionojnë pa probleme gjatë ndërprerjeve të energjisë, duke minimizuar ndërprerjet në operacionet e biznesit dhe duke ruajtur kënaqësinë e klientit.

Mbrojtja e produkteve që prishen: Njësitë ftohëse janë thelbësore për ruajtjen e freskisë së mallrave që prishen, si frutat, perimet, produktet e qumështit dhe mishi. Sistemet Back Up të energjisë parandalojnë prishjen duke ruajtur nivelet e nevojshme të temperaturës edhe kur furnizimi kryesor me energji elektrike mungon.

Kursimi: Investimi fillestar në sistemet Back Up të energjisë mund të duket i lartë, kosto e kohës së ndërprerjes dhe prishjes gjatë ndërprerjeve të energjisë peshon shumë më tepër se shpenzimi fillestar. Ndërsa teknologjia vazhdon të evoluojë, po ashtu do të jetë edhe efektiviteti dhe efikasiteti i sistemeve Back Up të energjisë, duke ofruar paqe mendore si për bizneset ashtu edhe për konsumatorët.

Vazhdueshmëria e shërbimeve thelbësore si dyqanet dhe supermarketet varet nga një furnizim i qëndrueshëm me energji elektrike. Sistemet Back Up të energjisë luajnë një rol jetik në mbrojtjen e këtyre objekteve kundër ndërprerjeve të energjisë, duke siguruar vazhdimësinë e biznesit dhe ruajtjen e cilësisë dhe sigurisë së mallrave. AON numëron bashkëpunime te rëndësishme në këtë lloj industrie si Conad Albania, Mercato Italia, Spar, Big Market etj. Eja në AON dhe zgjdh sistemin Back Up të energjisë nga markat më prestigjoze në treg.

×